• Huvudpartners

Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug

Seriesegrare och obesegrade på hemmaplan

31 augusti 2021 21:25
Efter match

Eskilstuna bjöd verkligen på sin bästa sida denna tisdagskväll. Strålande solsken, mycket publik och spännande speedway.


Sent inför matchen så kom det en ändring i Eskilstuna Smedernas trupp. Pontus Aspgren åkte in till BB och istället för att köra Rides Replacement så valde lagledartrion att matcha resten av våra svenskar. Så Johannes Stark klev upp plats nummer 2 och Max Belsing och Joel Kling bildade det nya reservparet.

”- Det är jättesvårt för grabbarna att ersätta Pontus, så det kan man inte begära av de. Men vi kände att vi ligger på en ganska bra situation, vi har inte riktigt kniven på stupen och då vill vi hellre matcha våra svenska killar här”

Matchen började jämt. Men i det andra heatet så kunde duon Glebedevs ta en femetta och Smederna gjorde ett ryck. Ett ryck som Indianerna kunde sakta men säkert knapra i kapp lagom till paus. Så ställningen var lika i paus. Efter paus så var den riktigt tuffa och tajta heat, Smederna lyckades köra åt sig en ledning på två poäng inför nomineringsheaten.

I det första heatet så blev Joel Kling ordentligt nerkörd men kunde vara med i omstarten och körde in tre poäng totalt under kvällen. I slutet så skulle det bli en riktig nagelbitare.

Det sista heatet skulle bli avgörande. Som även det slutade lika efter att Grigorij Laguta tog sin femte tre poängare för kvällen och där med slutade på fullpott. Detta innebär att vi är för första gången seriesegrare på 18 år. Sent vi vann serien var 2003.

”-Vi ska inte glömma att vi saknar Pontus och Indianerna har sin bästa sjua idag. Ändå lyckades vi köra oavgjort mot de ikväll” säger Jimmu Jansson efter matchen

Publiksiffra: 2257 st

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 10p
  2. Johannes Stark 1+1p
  3. Gleb Chugunov 6+3p
  4. Andzejs Lebedevs 10+1p
  5. Grigorij Laguta 15p
  6. Max Belsing 0p
  7. Joel Kling 3p

Nästa match för Eskilstuna Smederna är nästa vecka borta mot Västervik.