• Huvudpartners

Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 28 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Onsdag Ons 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Maj Maj
Tisdag Tis 24 Maj Maj
Tisdag Tis 31 Maj Maj
Tisdag Tis 7 Juni Jun
Tisdag Tis 14 Juni Jun
Tisdag Tis 21 Juni Jun
Torsdag Tor 30 Juni Jun
Tisdag Tis 5 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Torsdag Tor 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug

Truppen för Team Rapid - Just nu

8 december 2020 09:59
Team Rapid

Till säsongen 2020 skulle Eskilstuna Smederna ha sitt egna lag i Allsvenskan. På grund av coronapandemin blev serien inställd vilket gör att vi får vänta till 2021 med att se det egna allsvenska laget göra debut.


2019 fanns Team Rapid, då som sammarbetslag med Masarna och Rospiggarna. Laget gjorde en succésäsong vilket innebar seger i grundserien och sedan en finalplats efter att de slagit ut Team Småland i semifinalen. Finalen blev en jämn historia där Griparna stod för motståndet.

Den första matchen kördes på bortaplan i Nyköping och sluta med en åttapoängförlust. I returen hemma i Eskilstuna blev det riktigt jämn och Team Rapid var nära att ta guld. Tyvärr blev det förlust med endast två poäng totalt (89-91).

Lagbygget till säsongen 2021 är nästintill klart. Man har valt att i stora drag behålla samma lag som skulle ställt upp 2020. Laget består till majoriteten av förare som tillhör Smederna eller har annan anknytning till Eskilstuna. Några andra inslag finns med för att täcka upp för skador samt öka konkurrensen vilket bidrar till utvecklingen. Just nu finns det en plats ledig i laget över 0,500 i snitt samt att det är fritt att ta in fler förare med 0,500 i snitt då de inte tar upp någon plats av de åtta som får finnas med i truppen.

Precis som till 2020 är den brittiska talangen Leon Flint med i truppen. Till säsongen 2021 har han även kontrakt med Rybnik i den polska andradivisionen. Joel Kling som skrivit på för Smederna är även han ny in i laget samt William Bäckström som gör debut på stor cykel.

"- Vi är glada att vi har ett eget lag i Allsvenskan 2021! Där är vårt mål att forma och utveckla framtida elitförare. Extra roligt att det är ett lag där de flesta är egna produkter. För övrigt tror jag tror på en nytändning för talangen Joel Kling", säger Eskilstuna Smedernas sportchef Pierre Lund.

Lagbygget, Team Rapid 2021:

Photo, Leon Flint: Taylor Lanning