• Huvudpartners

Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Stark seger mot Rospiggarna

15 juni 2021 21:48
Efter Match

Det blev en fin kväll i Eskilstuna. Banan bjöd på en riktigt bra racing och det var många smedförare som visade vilja. En av dem, hemmasonen Johannes Stark


Redan från start visade Grigorij Laguta att han hade saknat Eskilstunaovalen. I sitt första heat så flög han fram och körde in sin första heatseger för kvällen, tillsammans med kaptenen Michael Jepsen Jensen.

I andra heatet så tog Eskilstuna Smederna sin första femetta, men det var en otäck krasch mellan Rospiggarnas Patryk Dudek och Timo Lahti som kommer bli ihågkommen från det heatet. Dudek fick tyvärr utgå och körde inte mer under kvällen.

Sen bjöds det på riktigt fin speedway med många omkörningar och tajta heat. Men Smederna var hela tiden snäppet vassare än Rospiggarna som aldrig kom ifatt.

En som har längtat efter att göra debut för sin moderklubb i Eskilstuna är Johannes Stark, i heat 11 så fick han chansen. Dock kom han inte längre än till tejpen, väl där så rasade hans hydrauliska koppling och han hann inte ens reagerade innan cykeln for igenom tejpen. Stark fick chansen redan i nästföljande heat, väl där så bjöd han på riktigt kamp med Kim Nilsson ända in på mållinjen.

I nomineringsheaten så fick han sin tredje chans, denna gång tillsammans med Jepsen Jensen. Nu flög han fram, vann heatet väldigt enkelt och körde in en femetta.

" -Alla grabbar gör sitt idag, vi kör som ett lag och vinner som ett lag. Det spelar ingen roll om någon har en liten sämre dag utan alla peppar varandra." säger Johannes efter matchen.

Lagledare Jerker Eriksson kommenterar efter matchen, "- Första hemmamatchen på 1,5 år. Klart att grabbarna är nervösa, men de får helt klart godkänt men det finns mer att hämta. Men vi är nöjd överlag med hur de presterar idag"

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 5p
  2. Grigorij Laguta 12p
  3. Gleb Chugunov 9p
  4. Andzejs Lebedevs 13p
  5. Pontus Aspgren 11p
  6. Joel Kling 0p
  7. Johannes Stark 3p

Nästa hemmamatch är torsdag 1/7 mot Vetlanda