• Huvudpartners

Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Pontus Aspgren inför premiären: “Det här har man väntat på”

3 maj 2022 10:50
Inför säsongen

Det är en laddad Pontus Aspgren som ser fram emot årets säsong med Smederna. I dagens intervju delar han med sig av sina tankar inför premiären.


Pontus Aspgren gör i år sin femte säsong i Eskilstuna Smederna. Den gångna säsongen höjde han sitt snitt rejält, när säsongen summerades landade han på 2.095 poäng per heat. Pontus berättar om fjolårssäsongen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra säsong, vi vann grundserien och tog silver. Det var synd att det inte räckte hela vägen till guld men vi får vara nöjda. För egen del så gjorde jag min bästa säsong hittills i karriären. Jag slutade åtta i snittligan och hade högst snitt i Smederna när säsongen var slut. Jag är väldigt nöjd med fjolåret.

Vad har du för mål med den kommande säsongen?

– Ett solklart mål som jag har är att hålla samma höga nivå i Sverige som jag gjorde förra året. Jag vill även köra fler matcher i Polen och Danmark för att få in ett bättre schema. Jag har även några individuella mål, jag vill vinna SM–guld, kvala in till GP–serien och representera Sverige i Speedway of Nations.

Pontus har hunnit köra några matcher i Polen. Så här långt känns allt bra.

– Jag tycker att det har känts bra, vi har använt träningsmatcherna till att testa väldigt mycket olika grejer. Det är från och med i söndags som det är på allvar. Jag har valt ut de grejer som jag vill inleda säsongen med så får vi utvärdera om några veckor. Än så länge känns det väldigt bra.

Vad tror du om Smedernas chanser i år?

– Jag tycker att vi har ett väldigt jämnt och bra lag. Det känns som att alla har inlett säsongen bra, både de matcher som körts i Polen och de matcher som de svenska killarna kört här hemma. Vårt mål är att vinna guld, det har det varit sedan jag kom till Smederna. Vi har bra förutsättningar.

Att Bauhausligan snart drar igång är någonting som verkligen glädjer honom.

– Man har gått och väntat på att säsongen ska dra igång sedan den förra tog slut. Det ska bli riktigt kul att köra i Sverige och framförallt i Eskilstuna. Det ska bli riktigt roligt.