• Huvudpartners

Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Torsdag Tor 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Måndag Mån 19 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Måstematch mot Piraterna: ”Nu är det dags”

21 maj 2023 21:00
Inför match

En tuff match väntar när Smederna jagar sin första seger för säsongen mot formstarka Piraterna. Tre raka förluster mot två raka segrar innebära en stenhård kamp mellan vilja och momentum.


Smederna har haft en tuff start på säsongen. Skador, förändringar i truppen och tappade ledningar har duggat tätt under säsongens inledande matcher. Senast var det en snöplig förlust i Kumla, där Indianerna vände och vann i slutet av en jämn match.

– Starten av matchen kändes bra, slutet på matchen kändes inte bra, konstaterade lagledare Jerker Eriksson efter den matchen.

Piraterna från Motala har inlett säsongen på motsatt sätt. Man inledde säsongen med en bortaseger mot just Indianerna, även det efter en jämn match som avgjordes i sista heatet. Därefter följde en storseger mot Lejonen på hemmaplan. Smedernas gamla guldhjälte från 2019, Przemyslaw Pawlicki, var en stor del i segern. I Przemyslaw och hans bror Piotr har Piraterna hittat ett giftigt radarpar. Bröderna plockade under matchen mot Lejonen tre femettor och en fyrtvåa tillsammans.

Det är alltså upplagt för ett tufft och spännande möte när Smederna jagar sin första seger för säsongen. Seger är enda alternativet för att inte uppförsbacken ska bli allt för tuff.

– Måstematch på tisdag mot Piraterna som har visat fin form och har två segrar. Nu är det dags att leverera en solid laginsats över 15 heat. Två poäng känns som ett litet måste för att inte halka efter för mycket, kommenterar lagledare Jerker Eriksson förutsättningarna inför matchen.

Eskilstuna Smederna

 1. Robert Lambert
 2. Jaimon Lidsey
 3. Maksym Drabik
 4. Jonas Jeppesen
 5. Kacper Woryna
 6. Joel Andersson
 7. Philip Hellström Bängs

Piraterna

 1. Václav Milík
 2. Oskar Polis
 3. Jonas Seifert
 4. Przemyslaw Pawlicki
 5. Piotr Pawlicki
 6. Jonathan Ejnermark
 7. Ludvig Selvin