• Huvudpartners

Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Hemmaderby när Smederna är tillbaka efter sommaruppehåll

17 juli 2023 21:00
Inför match

Efter ett flera veckor långt uppehåll är det äntligen dags för Eskilstuna Smederna att återigen ställa sig på startlinjen. Ett derby mot Indianerna från Kumla väntar på Eskilstuna Motorstadion under onsdag kväll.


Smederna har haft en tuffare säsongsstart än vad såväl klubb som publik blivit bortskämda med senaste åren. Det har varit stolpe ut både vid sidan av och på banan. Skador och förluster med små marginaler har duggat tätt. Detta har gjort att laget inte längre kan vinna grundserien, utan istället slåss om att ta sig till slutspel. Innan det månadslånga uppehållet avslutade Smederna med en seger och en förlust mot Lejonen hemma respektive Piraterna borta.

Indianerna har senaste veckorna hamnat i lite av en formsvacka. Man har för tillfället tre raka förluster, varav två mot Västervik och en mot Lejonen i Gislaved. Under tisdagen möter man återigen Lejonen, denna gång i ett returmöte hemma i Kumla. Om det blir ett momentum att ta med till Eskilstuna, eller en förlängning på formsvackan, återstår att se.

Det blir ett par förändringar i truppen för Smederna. Philip Hellström Bängs kliver för första gången i sin smedkarriär upp på ordinarie plats. Under onsdagen kommer ryggen på den svenska junioren prydas av en fyra. Samtidigt utgår Patryk Wojdylo till förmån för kapten Michael Jepsen Jensen, som därmed kommer köra i väst sju.

– Vi känner oss taggade att köra igång igen och det är måste matcher som är kvar nu, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson under söndagskvällen.

Jerker har fått lite ledigt från speedwayen senaste veckorna och endast följt killarna via tv. Att laget haft ett litet uppehåll tror han inte nödvändigtvis är något dåligt.

– Det är väl kanske positiv för oss med ett uppehåll med tanke på resultaten innan.

Att det blir en tuff match mot Indianerna är det ingen tvekan om. Det är ett på pappret starkt lag, nu med Smedernas gamla förare Johannes Stark på reservplats. Vad målsättningen är står dock klart.

– Det blir stentufft mot ett bra indianlag, men vi måste verkligen vinna och bonusen vore en bonus att få även den, avslutar Jerker Eriksson.

Klicka här och förköp din biljett till derbyt!

Eskilstuna Smederna

 1. Robert Lambert
 2. Jaimon Lidsey
 3. Maksym Drabik
 4. Philip Hellström Bängs
 5. Kacper Woryna
 6. Joel Andersson
 7. Michael Jepsen Jensen

Kumla Indianerna

 1. Szymon Wozniak
 2. Bartlomiej Kowalski
 3. Krzysztof Buczkowski
 4. Max Fricke
 5. Jason Doyle
 6. Jonatan Grahn
 7. Johannes Stark