• Huvudpartners

Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Tufft läge när Lejonen gästar: "En måste vinna-match"

18 juni 2023 21:00
Inför match

På tisdag är det dags för den första av två raka matcher, när Lejonen kommer på besök till Eskilstuna Motorstadion. Det blir en finalrepris mellan två lag som för tillfället ligger på undre halvan av tabellen, båda kämpandes för en av slutspelsplatserna.


Efter Smedernas tunga inledning på säsongen, kantad av skador och stolpe ut, verkade det till slut släppa för några veckor sedan. En knapp vinst mot dittills obesegrade Piraterna höjde stämningen i depån och när även lagkaptenen Michael Jepsen Jensen var tillbaka i truppen till bortamötet mot Lejonen lekte Smederna hem en seger mot Gislavedslaget.

Med vind i ryggen kom så ett dubbelmöte mot Dackarna. Det kom att bli ett bakslag. Flera punkteringar och ojämna lagprestationer satte käppar i hjulet. I Målilla vände Dackarna och vann i sista heatet. Matchen efter, i Eskilstuna, tog de greppet från heat tre och tittade aldrig tillbaka.

– Vi är för dåliga på vissa västar idag, helt enkelt. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, sa lagledare Stefan Jarl efter den senaste förlusten och fortsatte:

– Det känns som att det var lite som sist, fast då var det andra förare som föll ur.

Lejonen har inte heller haft den start på säsongen man förväntat sig. Dalarna har varit tre stora förluster mot Västervik (58–32) och Piraterna (55–35) borta samt Smederna (35–55) hemma. Detta har varvats med två stora vinster hemma mot Rospiggarna (60–30) och Indianerna (54–36). Det innebär 216–234 i poängskillnad och en näst sista plats i tabellen, platsen före Smederna. Dock har Smederna kört två matcher fler.

– Det har växt fram till en måste vinna-match på tisdag. Med tanke på förra veckans förlust hemma så det är tre poäng som gäller om vi inte ska vara med och slåss om sista platsen på allvar, säger lagledare Jerker Eriksson inför matchen mot Lejonen.

Som sagt är matchen mot Lejonen den första av två raka matcher. Redan på onsdag åker Smederna ner till Motala för ett möte med Piraterna. Någon extra aktivitet för lagets förare kommer dock inte hinnas med.

– Det hinns inte med något speciellt med tanke på att vi lämnar redan efter lunch på onsdagen för match i Motala, förklarar Jerker.

Hur tror du det påverkar laget att köra match två dagar i rad?

– Lite beroende på utgången på tisdagens match kan det var positivt. Eller negativt för den delen vid förlust, avslutar Jerker Eriksson.

Återigen ser väderprognosen lovande ut. Höga temperaturer och sol som tittar fram ser för tillfället ut att möta publiken på Eskilstuna Motorstadion. Se till att dricka mycket, både inför och under matchen, för att hålla kroppen i gott skick att hantera värmen.

Klicka här och säkra din plats på Eskilstuna Motorstadion.

Eskilstuna Smederna

  1. Robert Lambert
  2. Michael Jepsen Jensen
  3. Maksym Drabik
  4. Jaimon Lidsey
  5. Kacper Woryna
  6. Philip Hellström Bängs
  7. Joel Andersson

Lejonen

  1. Jaroslaw Hampel
  2. Mateusz Cierniak
  3. Jan Kvech
  4. Bartosz Zmarzlik
  5. Oliver Berntzon
  6. Casper Henriksson
  7. Daniel Henderson