• Huvudpartners

Tisdag Tis 7 Juni Jun
Tisdag Tis 14 Juni Jun
Tisdag Tis 21 Juni Jun
Torsdag Tor 30 Juni Jun
Tisdag Tis 5 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Torsdag Tor 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Måndag Mån 19 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Jerker Eriksson inför första finalen: ”Tråkigt att inte ges chansen”

27 september 2022 19:20
Inför match

Efter att den första finalen ställts in på grund av regn kommer Smederna att inleda SM-finalen på onsdagen i Eskilstuna.


Det blev ingen SM-final i Gislaved under tisdagskvällen, då det varit dåligt väder under måndagen och det spåddes dåligt väder även under tisdagen kom man överens om att skjuta upp matchen.

Det gör att Smederna får inleda SM-finalen på hemmaplan under onsdagskvällen. Jerker Eriksson berättar hur han ser på att matchen flyttades.

– Det är som det är vi kan ej råda över vädergudarna. Det känns tråkigt att inte ges chansen att få sista matchen på hemmaplan, säger Jerker Eriksson.

Ändrar det här någonting rent taktiskt inför onsdagen?

– Sportsligt behöver det inte vara en nackdel då vi varit stabila på hemmaplan. Vi laddar på för första hemmamatchen istället.

Jerker förklarar vad det är som gäller i hemmamatchen nu när finalen avslutas i Gislaved nästa vecka.

– Det viktigaste är att vi får ett jämnt resultat men såklart så är ett övertag någonting som vi föredrar.

Att få fira ett eventuellt SM-guld på bortaplan är inte riktigt samma sak som att fira ett guld hemma. Även om Jerker inte vill fokusera på det.

– Klart att det inte är samma känsla men nu är det som det är.

Smederna hade möjligheten att flytta sin finalmatch till onsdagen nästa vecka. Till Speedwayfans.se förklarar Jerker Eriksson hur tankarna gick när man valde att inte flytta matchen.

– Det är klart att vi inte vill ändra körordningen om vi inte behöver. Vi har ju valt att börja borta av en anledning. Vi vill inte flytta vår match, men det finns inga garantier att det är bättre väder nästa vecka. Då står vi där med VIP-mat till trehundra personer och en förlust på 250-tusen för alla omkostnader.

– Smederna har ett ganska rigoröst arrangemang med fyrverkerier och kringarrangemang. Det är inte bara att sätta in potatisssalladen i kylen och köra nästa vecka. Det är ganska mycket planering som ligger bakom. Jag har full förståelse för att Lejonen gjorde som de gjorde och att vi gör som vi gör, det är inga konstigheter, avslutar Jerker Eriksson.