• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Felix Andersson redo för säsongspremiär: "De kommer göra bra ifrån sig"

6 maj 2024 20:00
Inför match

Imorgon smäller det. Säsongens första match i Bauhausligan går av stapeln på Eskilstuna Motorstadion. Vi har tagit tempen på lagledaren Felix Andersson.


Felix Andersson har varit mer eller mindre inblandad i Smederna under ett antal år. Han har bland annat skrivit, intervjuat, vikarierat som speaker och varit lagledare för det allsvenska laget. Han har under några år även varit med bakom kulisserna som extra lagledare, en roll han officiellt tillträdde förra året. I år är han för andra året i rad en av tre lagledare med sitt namn tryckt i programmet. När han nu går in i en ny säsong är det en taggad Felix vi möter.

– Det har varit en lång vinter. Alla är spända på att äntligen komma igång och förhoppningsvis starta säsongen på ett positivt sätt, säger Felix.

Säsongen inleds som bekant med ett hemmamöte mot Indianerna från Kumla. Ett hett derby som alltid bjuder på spänning.

– Det är alltid roliga matcher mot Indianerna, säger Felix och fortsätter: – Jag räknar med att det kommer ett gäng supportar från Kumla, så det lär bli bra stämning på läktarna med mycket folk och spännande heat på banan.

Hur har du förberett dig inför i år?

– För oss lagledare pågår arbetet med truppen under hösten och en bit in på vintern. Sedan blir det ett par månaders uppehåll innan de utländska ligorna drar igång och vi kan följa våra förare där.

Smederna kommer till årets första match med en nygammal förare i form av Grzegorz Zengota. Dessutom får smedfansen bekanta sig med tre helt nya förare i Smederna, i form av Kim Nilsson, Rohan Tungate och Vadim Tarasenko. Men är det någon av dessa man som publiken bör spana in lite extra?

– Jag tycker att man ska ha ett litet extra öga på alla våra nyförvärv som kör imorgon. Kim, Vadim och Rohan. Jag tror de kommer göra bra ifrån sig i Smederna. Och Zengi då, som ju är nygammal såklart.

Felix passar även på att skicka en hälsning till Smedernas fans.

– Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma att så många följer oss. Hela laget ser fram mot att få ett lika härligt stöd som vanligt från Eskilstunapubliken!