• Huvudpartners

Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Talangen skriver treårskontrakt

6 oktober 2023 12:00
Förarsläpp

Nu är det klart att ett av Eskilstuna Smedernas framtidsnamn, Anton Jansson, blir klubben trogen i ytterligare tre år.


Anton gjorde under 2023 sin första säsong på 500cc och gjorde det med den äran. Trots en del skadebekymmer blev det ändå flertalet matcher i Allsvenskan för Örnarna och i division 1 med Smederna där han lyckades besegra förare med betydligt mer erfarenhet än vad han själv har.

Anton blev även uttagen till polska Ekstraliga Camp som han dock tyvärr fick avbryta på grund av skada. Han var även uttagen till par-EM för U19 men fick tacka nej på grund av skada. Under fjolårssäsongen när han körde 250cc blev det även då en plats i Ekstraliga Camp, landskamper och SGP3. Som 85cc-förare har Anton flera stora framgångar som bland annat SM-guld inividuellt och i lag.

Till 2024 är det dags att ta nästa steg för Anton i karriären då han belönas med ett A-lagskontrakt som sträcker sig fram till 2026.

– Anton är ett stort framtidsnamn och vi känner att vi är i ett läge där det blir perfekt att ge honom chansen att både lyckas och misslyckas. Även om alla vet att han är en stor talang ska vi inte ha för höga förväntningar på honom, han är fortfarande ung och har mycket att lära! Det känns jättebra att få en tydlig lokalanknytning i truppen nästa år och vi tror stenhårt på Anton i framtiden därför ville vi redan nu skriva ett treårskontrakt, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Anton Jansson kommer in i truppen med 0,500 i snitt.