• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Derby direkt när Smederna inleder säsongen

5 maj 2024 21:00
Inför match

Den långa väntan är över. På tisdag är det dags för säsongstart i Bauhausligan, när Indianerna kommer på besök till Eskilstuna för ett hett derby.


Det har gått nio månader sedan det senast kördes speedway i Bauhausligan på Eskilstuna Motorstadion. Över 260 dagar av väntan, längtan och förväntan. På tisdag är det slutligen dags igen, när säsongen startar med ett hett derby. Det är Indianerna från Kumla som kommer på besök, för ett möte med Eskilstunas stolthet Smederna. Två lag mellan vilka det alltid bjuds på god underhållning, där det på senare år ofta varit Smederna som fått lämna arenan med ett leende på läpparna.

Statistiken talar nämligen sitt tydliga språk. En förlust på fem år har Smederna åkt på när Indianerna stått för motståndet. Sett till den statistiken är det upplagt för en succéstart på säsongen 2024.

Nya bekanta, förare vi känner och ett kärt återseende När vi kliver in i säsongen 2024 är det med flera ändringar i truppen. Redan på tisdag är det hela tre förare som för första gången drar på sig smedvästen. Det handlar om den svenska stjärnan Kim Nilsson, den australiensiska mästaren Rohan Tungate och Laguta-brödernas systerson Vadim Tarasenko. Dessutom blir det comeback i smedvästen för den tidigare publikfavoriten Grzegorz Zengota.

Dessa fyra har samtliga kommit igång med körningen på olika håll. Kim Nilsson har inlett säsongen med fina poäng i såväl Sverige som utomlands. Senast var han endast en poäng från att ta sig vidare i EM-kvalet i Stralsund. Rohan Tungate ligger för närvarande topp tio i både den polska andraligans och den brittiska högstaligans snittlistor. Vadim Tarasenko har bland annat visat på god form i den polska högstaligan, där han trots en tung första match har ett snitt på 1.833. Grzegorz Zengota har haft en något tuffare start på säsongen, men med sina åtta heatsegrar på fyra matcher harv han ändå visat vad han kan.

I övrigt mönstrar Smederna fjolårets förare Maksym Drabik, Joel Andersson och Philip Hellström Bängs. Drabik har haft en tyngre start på säsongen, men brukar som vi alla vet sällan göra smedfansen besviken. Philip Hellström Bängs och Joel Andersson körde båda träningsmatchen på Eskilstuna Motorstadion i fredags. Philip stod för flera fina styrningar och Joel var efter matchen märkbart nöjd med sin körning. Med bara två dagar kvar till match börjar Smedernas förare göra sig redo för den svenska Bauhauspremiären. Kom ut och stötta stjärnorna till en riktigt bra start på säsongen!

Laguppställningarna inför matchen stämmer inte överens med uppställningarna på svemo.se. Detta på grund av att det polska förbundet ännu inte skickat in starttillstånd till Svemo. Starttillståndet förväntas vara inskickat under måndagen.

Följande trupper kommer köra:

Eskilstuna Smederna

  1. Grzegorz Zengota
  2. Rohan Tungate
  3. Kim Nilsson (K)
  4. Vadim Tarasenko
  5. Maksym Drabik
  6. Philip Hellström Bängs
  7. Joel Andersson

Kumla Indianerna

  1. Szymon Wozniak
  2. Krzysztof Buczkowski
  3. Patryk Dudek
  4. Bartlomiej Kowalski
  5. Gleb Chugunov
  6. Johannes Stark
  7. Jonatan Grahn